Kuveyt'ten gelen 230 Türk işçi ile ilgili skandal büyüyor! Bir kişi daha pozitif çıktı

koronavirüs
Kuveyt'ten gelen 230 Türk işçi ile ilgili skandal büyüyor! Bir kişi daha pozitif çıktı

Kuveyt'ten gelen 230 Türk işçi, son anda verilen bir kararla İstanbul'a indirilmişti. Memleketlerine dönen 230 işçinin 7'sinde Covid-19 testi pozitif çıkmıştı. Rize'ye giden işçilerden birinde de koronavirüse rastlandı.

Kuveyt'ten döndükten sonra kendi imkanlarıyla yaşadıkları şehirlere giden işçilerde koronavirüs vakaları görülmeye devam ediyor. Sözcü'de yer alan habere göre, Antalya ve Sivas'tan sonra Rize'ye giden bir işçinin de Covid-19 testinin pozitif çıktığı öğrenildi. 

VALİ ÇEBER AÇIKLADI

Rize Valisi Kemal Çeber, kentte alınan koronavirüs önlemleri ve vakalar hakkında bilgi verdi. Çay toplamak için kente gelen vatandaşlardan 6 bin 420 tanesine test yapıldığını belirten Vali Çeber, "Bir vakamız çıktı. O da Rize'den değil. Kuveyt'ten ilimize gelen bir hemşehrimiz. Ondan iki gün önce de bir vakamız vardı. Bu da ilimiz kaynaklı değil" dedi.

Kuveyt'ten gelen kişide koronavirüs belirtilerinin ortaya çıkması üzerine test yapıldığı ve testin pozitif çıkmasının ardından işçinin tedavi altına alınarak temas ettiği kişilerin tespit edilmeye çalışıldığı belirtildi.

NE OLMUŞTU?

Kolin İnşaat'ın Kuveyt'in güneyinde, Al Mutlaa şehrinin ana yollarının ve ana altyapısının 2015'te başlayan yapım işi bir süre önce tamamlandı. Bunun üzerine şirket, 20 Mayıs'ta 230 kişinin alacaklarını ödeyerek corona virüsü salgını nedeniyle Türkiye'ye toplu olarak gönderilmelerine karar verdi.

Ankara'ya getirilip karantinaya alınacakları söylenen 230 kişi, son anda havada alınan ani bir kararla İstanbul'a indirildi. Hiçbir karantina uygulamasına tabi tutulmadan kendi imkanlarıyla Türkiye'nin dört bir yanına giden işçilerden Antalya ve Sivas'a giden 7 kişinin Covid-19 testi pozitif çıktı.

Kuveyt koronavirüs